بهترین روش های خشک کردن زعفران در سال ۹۹

یکی از مهم ترین عواملی که به ارزش زعفران می افزاید بستگی به روش های خشک کردن زعفران دارد که تعیین کننده و قیمت گذار نهایی برای زعفران مرغوب است.
عطر زعفران، رنگ سرخی زعفران و طعم زعفران در توع قیمت گذاری بسیار تأثیر گذار است. ما در این مقاله روش هایی را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید بهترین زعفران و مرغوب ترین زعفران را خشک کرده و به بهترین قیمت و بالا ترین کیفیت در اختیار مشتریان بگذارید.

خشک کردن زعفران بلافاصله بعد از جداکردن از از گل و برگ صورت میگیرد که به اصطلاح عامیانه تمیز کردن !
معمولی ترین روش اینگونه است که یک پارچه سفید روی زعفران پهن می کنند و زعفران را از هم پاشیده نگه می دارند تا هنگام خشک شدن به هم نچسبد و در هم پیچ نخورد.

انواع روش های خشک کردن زعفران

برای به دست آوردن زعفران با کیفیت و مرغوب، باید از روش های صحیحی در خشک کردن زعفران استفاده کنید. در حال حاظر برای خشک کردن زعفران ز روش های زیادی استفاده می شود، برای مثال:

استفاده از دستگاه های خشک کن زعفران، دستگاه اتویی یا پرسی، روش های سنتی، استفاده از دستگاه های طبقاتی که هر کدام مزایا و معایب خود را دارا هستند که به آن هم خواهیم پرداخت.

روش های سنتی خشک کردن زعفران

یکی از روش های خشک کردن زعفران، روش سنتی است که باید زعفران ها را داخل سبد یا ظرفی قرار دهیم که سوراخ هایی هم برای رفت و آمد هوا داشته باشد و پارچه نازکی رو آن پهن کنید تا زعفران در هم نپیچد.

بعد از آن زعفران ها را درون یک اتاق گرم قرار دهید تا بعد از سپری کردن زمان چند روز زعفران شما خشک شود.
بعضی از کشاورزان زعفران را مقابل تابش نور آفتاب  قرار می دهند که این کار باعث تیره شدن رنگ زعفران می شود.
این روش از گذشته بسیار رواج داشته اما ممکن است گاهی مشکلاتی هم چون خاکی شدن زعفران، تیره شدن رنگ زعفران را پی داشته باشد.

خشک کردن زعفران روش سنتی

 

خشک کردن زعفران به روش اسپانیایی

در بین روش های خشک کردن زعفران یک روش هم به نام اسپانیایی شهرت دارد، که به دلیل کم هزینه بودن این روش برای کشاورزان است. این روش هم دارای معایب و مزایا خاص خود است که در ادامه بعد این مطلب به آن می پردازیم و حالا مراحل خشک کردن زعفران به این روش را بخوانید.

بعد از پاک کردن زعفران کلاله ها را درون توری قرار دهید، و توری ها را در فاصله مشخص در دمای 70 درجه سانتیگراد به یکنواخت و غیر مستقیم حرارت دهید. پس گذشت زمان تقریبی بیست دقیقه زعفران را از روی دستگاه بردارید و متوجه این باشید که در هنگامی که زعفران روی دستگاه قرار دارد، جا به جا نکنید تا کاملا و یکنواخت خشک شود.

بعد از این محله می توانید زعفران خود را پشت و رو کنید، بعد چهار مرتبه تکرار زعفران شما کاملا خشک می شود. بعد خشک شدن زعفران محصول به دست آمده شما تقریبا ¼ زعفران تر است.

زعفران خشک شده را در فضایی خنک قرار دهید تا سرد و خنک شود و بعد از آن می توانید آن را بسته بندی و به بازار عرضه کنید.

استفاده از دستگاه خشک کن زعفران

استفاده دستگاه های خشک کن زعفران صنعتی، یکی از بهترین روش های خشک کردن زعفران  است و حتما به جزئیات آن خواهیم پرداخت.
دستگاه های خشک کن زعفران اتومات در مقایسه با دیگر دستگاه ها از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. این دستگاه ها دارای امکانات زیاد و جالبی برخوردار است.
این ها زعفران را کاملا به صورت پرسی خشک می کنند و قابلیت کنترل دما و رطوبت را دارا هستند، یک نمایشگر در این دستگاه ها وجود دارد که میزان دما و رطوبت را به شما نشان می دهد. قدرت مکش این نوع خشک کن ها 3000w است و یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده این دستگاه است.

دستگاه خشک کن زعفران

دستگاه های خشک کن موجود در بازار به سه مدل برقی، گازی و برقی و گازی عرضه می شوند. این دستگاه های هوشمند نسبت به دستگاه های طبقاتی و معمولی یا خشک کردن به روش سنتی بسیار متاسب تر است و زعفران به دست آمده از آن هم از کیفیت بالایی برخوردار است.

اگر محصول زعفران شما زیاد و کیفیت آن برای شما مهم است می توانید از این نوع دستگاه ها استفاده کنید. با این روش قیمت زعفران شما تا 2 میلیون تومان ارزش پیدا می کند. حجم زعفرانی که در دستگاه قرار می گیرد بین 1 کیلوگرم تا 3 کیلوگرم است و بستگی به حجم دستگاه دارد، زمان خشک کردن زعفران در این دستگاه بین 10 تا 30 دقیقه طول می کشد که به حجم زعفران شما بستگی دارد.

معایب و مزایای روش های خشک کردن زعفران به صورت مختلف چیست؟

تا اینجا به شما چند روش معروف و پر طرفدار را به شما معرفی کردیم ولی مسئله این است که معایب و مزایای هر روش چیست و برای ما کدام روش مناسب است؟
بحث های زیادی در این زمینه هست از جمله قیمت هر روش، زمان سپری کردن برای خشک کردن زعفران، کیفیت زعفران، فضا و مکان مورد نظر هر کدام که می توانیم درباره آن ها گفت و گویی داشته باشیم.

معایب و مزایا روش های خشک کردن زعفران به صورت سنتی

معایب خشک کردن به روش سنتی

  • سپری کردن زمان طولانی برای خشک کردن
  • افت کیفیت زعفران خشک شده
  • احتمال کپک زدن زعفران
  • امکان آلودگی زعفران
  • سیاه شدن رنگ زعفران
  • نیازمند فضای زیاد

مزایای خشک کردن به روش سنتی

  • هزینه ارزان در خشک کردن

خشک کردن زعفران

معایب و مزایای روش اسپانیایی

معایب خشک کردن به روش اسپانیایی

  • امکان سوختگی در زعفران
  • امکان جا به جا کردن زعفران وجود ندارد
  • امکان کنترل رطوبت ندارد
  • امکان کنترل دما وجود ندارد
  • فقط برای حجم کم محصول زعفران مناسب است

مزایا  خشک کردن به روش اسپانیایی

  • سرعت خشک کردن زعفران نسبت به روش سنتی سریع تر است
  • قیمت دستگاه ارزان است
  • امکان استفاده برای کشاورزان وجود دارد
  • امکان استفاده برای جند کشاورز

معایب و مزایای استفاده از دستگاه های صنعتی

معایب خشک کردن زعفران با دستگاه

  • هزینه نسبتا بالاتر
  • ایجاد سر و صدا به اندازه جاروبرقی

مزایا استفاده از روش های خشک کردن زعفران با دستگاه صنعتی

  • به دست آوردن زعفران مرغوب
  • تسریع در خشک کردن زعفران
  • خشک کردن در حجم زیاد
  • کنترل دما درون دستگاه
  • کنترل رطوبت ایجاد شده در دستگاه
  • نمایشگر میزان دما و رطوبت
  • اندازه کوچک نسبت به دستگاه های طبقاتی
  • قابل حمل بودن دستگاه
  • استفاده گروهی برای کشاورزان
  • امکان استفاده برای دیگر محصولات مانند سبزیجات
  • خشک شدن کامل و یک پارچه زعفران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =